Quinoasalat med abrikos og edamamebønner


Quinoasalat med abrikos og edamamebønner

Quinoasalat kan serveres som tilbehør til stegte grøntsager og ovnbagte kartofler, eller det kan spises som et måltid i sig selv med lidt humus og brød til. Salaten er oplagt at tage med i madpakken, spise til frokost eller som tilbehør til aftensmaden.

Ingredienser


Quinoa

2 dl. hvid quinoa

6 dl. vand

Salat

1/2 spidskål

150 g. edamamebønner uden bælg

75 g. salatost i tern

100 g. tørrede abrikoser

En håndfuld ristede valnødder

Friskkværnet salt og peber

Fremgangsmåde


1

Skyl quinoa grundigt i en si og kom quinoa i en gryde med vand og salt. Bring gryden i kog ved mellemvarme og lad det koge i ca. 15 minutter. Hæld vandet fra og kom quinoaen i en skål.

2

Snit spidskål fint, og skær abrikoser i tern. Kom edamamebønner i en skål og dæk dem med kogende vand i et par minutter, til de er optøede. Bland quinoa, edamamebønner, spidskål, abrikoser og salatost i en skål og top med hakkede valnødder inden servering. Smag til med salt og peber.

Tips og Tricks


Quinoasalaten smager også godt med et frisk æble skåret i tern eller en håndfuld hakket medjool dadler som alternativ til tørret abrikos. Hvis du har grønstager, der snart skal bruges så tilsæt dem gerne, for salaten kan nemt varieres efter smag og behag.


Quinoasalat med fetaost og spidskål

Tags