Granola med ahornsirup, nødder og quinoa


Morgenmad

Sofie Engkjær
Granola med quinoa

Granola kan laves på utallige måder, og det er en god måde at få brugt rester af frø, nødder og kerner på. Her har jeg brugt chiafrø, hampefrø, græskarkerner, hasselnødder og pekannødder, men den hemmelige ingrediens er quinoa. Quinoaen giver granolaen en nøddeagtig smag og en sprød konsistens - mums! Granolaen er en perfekt topping til skyr, græsk yoghurt eller yoghurt naturel.

Ingredienser


2 spsk. kokosolie

1/2 dl ahornsirup

2 tsk. kanel

2 nip flagesalt

1 dl. hasselnødder

1/2 dl. pekannødder

1/2 dl. quinoa, rå

1/2 dl. græskarkerner

4 dl. grovvalsede havregryn

2 spsk. chiafrø

2 spsk. hampefrø

50 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde


1

Smelt kokosolie og ahornsirup i en lille gryde. Rør kanel og flagesalt i gryden.

2

Hak hasselnødder og pekannøder groft. Skyl quinoa grundigt i en si, og lad quinoaen dryppe helt af. Bland quinoa, havregryn, hakkede nødder, græskarkerner, chiafrø og hampfrø sammen i en skål.

3

Hæld blandingen af kokosolie og ahornsirup over de tørre ingredienser.

4

Bag ved 175 grader i ca. 20 minutter, til granolaen er gylden. Vend den undervejs og hold godt øje med den. Hak i mellemtiden mørk chokolade groft. Afkøl granolaen og tilsæt hakket chokolade.

Tips og Tricks


Erstat gerne nødderne, frøene og kernerne med en tilsvarende mængde af dine favoritter og rester. Tilsæt eventuelt 1 tsk. vaniljesukker til granolaen og tørrede tranebær eller rosiner, når granolaen er helt afkølet. Opbevar granolaen i en lufttæt beholder.


Granola med sirup og quinoaGranola med nødder og quinoa

Tags