Koldhævede gulerodsboller med revet ost


Tilbehør

Sofie Engkjær
Osteboller

Hvis du har en rest revet mozzarella eller anden ost til overs, kan du lave koldhævede boller med gulerødder og græskarkerner. Bollerne smager godt serveret lune med smør eller med en skive ekstra ost. Gulerodsbollerne er også lækre serveret som madbrød til en portion suppe. Som bonus skal dejen røres sammen dagen inden servering, så når gæsterne banker på døren, skal du kun forme og bage bollerne.

Ingredienser


2 dl. kold vand

10 g. gær

1 spsk. honning

1/2 tsk. fint salt

40 g. græskarkerner

50 g. revet mozzarellaost

100 g. gulerødder

250 g. hvedemel (muligvis mere)

20 g. smør v. stuetemperatur

Fremgangsmåde


1

Kom vand og gær i en skål og opløs gæren i vandet. Tilsæt honning, salt, græskarkerner og revet mozzarella.

2

Skræl gulerødder, riv dem groft og rør dem i skålen.

3

Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, og ælt til dejen er fast og blød. Du skal muligvis bruge mere mel. Ælt i ca. 10 minutter - enten med hænderne eller på en røremaskine.

4

Skær smør i tern og ælt det ind i dejen. Kom dejen i en ren skål med låg og opbevar den på køl natten over.

5

Næste morgen tændes ovnen på 180 grader varmluft. Form dernæst 5 boller og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensel evt. bollerne med pisket æg og drys med flagesalt og mere ost. Bag dem i cirka 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte.

Tips og Tricks


Brug lige den ost du har og erstat gerne gulerod med squash eller græskarkerner med solsikkekerner. Meningen med opskriften er at få brugt de rester, du har. Tilsæt også gerne mere ost, det gør kun bollerne mere lækre. Bag en dobbeltportion og frys bollerne ned, så har du nemt tilbehør til aftensmaden eller sandwichbrød til travle dage.


Gulerodsboller med græskarkernerGulerodsboller med ost

Tags