Sundere barer med Weetabix, kakao, kokos og dadler er en nem snack lavet med simple råvarer, som blot skal blendes til en sammenhængende dej, sættes på køl og toppes med chokolade. Barerne skal derfor ikke bages, og hvis tålmodigheden ikke rækker til at vente på, at chokoladen størkner, kan dejen kommes i fryseren, inden chokoladen fuldender opskriften. Nyd barerne med en god kop kaffe eller tag dem med i madpakken.
Ingredienser
50 g. solsikkekerner
3 stk. Weetabix
40 g. kokosmel
4 spsk. bagekakao
150 g. friske dadler
1 spsk. kokosolie
2 spsk. vand
40 g. mørk chokolade
Fremgangsmåde
Rist solsikkekerner på en middelvarm pande.
Kom ristede solsikkekerner, Weetabix, kokosmel og kakao i en foodprocessor og blend ingredienserne fint.
Tilsæt udstenede dadler, kokosolie og vand til foodprocessoren og blend til en sammenhængende dej. Tilsæt eventuelt mere vand.
Beklæd en rugbrødsform med bagepapir og brug hænderne til at fordele dejen i formen. Kom dejen på køl.
Smelt chokoladen over vandbad og fordel chokoladen på den nedkølede dej. Når chokoladen er størknet, skæres dejen ud i små barer.
Tips og Tricks
Weetabix er et engelsk morgenmadsprodukt, som kan købes i flere danske supermarkeder, men du kan forsøge med havrefras som alternativ. Tilsæt gerne lidt honning eller ahornsirup, hvis du foretrækker mere sødme, og prøv dig frem med forskellige frø, kerner og nødder. Husk at riste dem for en dybere smag. Barerne skal opbevares på køl, men du kan sagtens fryse dem i op til tre måneder.