Der er mange internationale retter, som er blevet populære i Danmark. Fra Japan kender du fleste traditionelt sushi og sushi variationer. Denne vegetariske sushi kage med tofu er meget anderledes og få kender konceptet. Faktisk er det ret populært i Japan at lave en sushi kage ved festlige lejligheder. Opskriften kræver lidt koordinering, men du får et sjovt og lækkert resultat.
Ingredienser
1/2 stor gulerod
3 æg
4 tørrede shiitake svampe
Ris
170g japanske sushi ris
180 ml vand ( brug 50 ml ekstra hvis du bruger gryde)
2 spsk riseddike
1/2 tsk salt
1 tsk sukker
Tofu
150g tofu
1 tsk soja
1 spsk miso
1 tsk sukker
Topping
sesamfrø
Nori tang
5 sukkerærter
5 radiser
1 avokado
Til Servering
Soja Sauce
Wasabi
Fremgangsmåde
Vask dine ris et par gange med vand og lad dem ligge i gryden med vand i 30 minutter før du starter. Kom dine tørrede svampe i en skål med vand i 30 minutter eller stil dem over natten.
Start med at koge ris i en riskoger eller i en gryde. Husk at tilføj lidt ekstra vand, hvis du bruger gryde. Tag en lille skål og bland eddike, salt og sukker. Dæk skålen med lidt film og varm blandingen i en mikroovn i 30 sekunder. Pisk 3 æk i en anden skål med salt og peber og kom blandingen på en stor pande med olivenolie. Lav en omelet ved lav varme. Den skal gerne være relativt tynd.
Start med at snitte grøntsager. Skær gulerod i lange tynde stykker og gør det samme med dine svampe. Kom begge dele på en pande med lidt sesamolie og steg det hele i nogle minutter. Kom blandingen over i en skål og lad det køle lidt, når det er færdigt.
Skær tofu i mindre strimler. Bland soya, miso og sukker i en lille skål. Kom nu din tofu på en pande med lidt sesamolie og krydderiblandingen. Steg tofu indtil det har fået en fin brunlig farve på siden. Pas dog på ikke at brænde det på. Kom dem over i en skål, når de er færdige på panden.
Kom risen i en stor skål, når den er kogt. Tilføj riseddike og bland det hele. Bliv ved indtil lugten fra eddike er formindsket. Dæk skålen til, når det er blandet. Nu kan du begynde at skære nogle af grøntsagerne til toppen. Snit snackærter, radise og avocado i strimler og gem det til toppen. Kom herefter halvdelen af svampene og gulerødder i skålen med ris og vend det hele rundt.
Form ris med en skål eller en kageform. Du kan også godt servere det i en skål. Når ris er formet kan du begynde at dekorere med de andre ingredienser. Her må du gerne være kreativ. Kom eventuelt lidt nori tang på toppen sammen med ristede sesamfrø. Server sammen med soya og eventuelt wasabi. Velbekomme!
Tips og Tricks
Der findes rigtig mange forskellige variationer af en sushi kage. Du kan nemlig helt selv bestemme dine toppings og de fleste ting som fungerer til sushi fungerer på en sushi kage. Du må gerne være kreativ med dine ingredienser og din præsentation. Du kan også lære at lav japansk mad sammen med mig her