Frisk og cremet tzatziki med et hint af citron er en sommerlig dip perfekt til grillmad og sprøde grøntsagsstave eller som smørrelse i pitabrød med falafler. Dippen er en klassiker i det græske køkken, og det er der gode grunde til, for den er både nem at lave og kræver kun få simple ingredienser.
Ingredienser
150 g. græsk yoghurt
1/2 agurk
1 håndfuld frisk persille
1-2 fed hvidløg
1/2 citron, saft og skal heraf
1 spsk. olivenolie
Friskkværnet salt og peber
Fremgangsmåde
Halv agurken på langs og skrab kernerne ud med en ske og kasser dem. Riv agurken groft på et rivejern.
Rør græsk yoghurt, revet agurk, citronsaft, citronskal og olivenolie godt sammen i en skål. Smag til med salt og peber.
Tips og Tricks
Du kan med fordel lave dippen nogle timer før servering, så smagene kan få lov at trække. Du kan eventuelt smage dippen til med et nip chiliflager eller et drys akaciehonning. Du kan også røre andre friske krydderurter i såsom purløg eller dild for variation og mindre madspild, hvis det er urter, du i forvejen har i køkkenet.