Trail mix


Dessert

Sofie Engkjær
Trail mix med saltkringler

Jeg kender trail mix fra amerikanske supermarkeder, men det er egentlig bare en luksuriøs nøddeblanding, som ofte spises som en snack i madpakken eller på længere køreture. Opskriften er knap nok en opskrift – det er mere inspiration til en blanding af lækre, søde og salte snacks.

Ingredienser


50 g. mandler

50 g. valnødder

30 g. kokosflager

30 g. mørk chokolade

75 g. saltkringler

30 g. tørrede tranebær

Fremgangsmåde


1

Rist mandler og valnødder ved middelvarme på en tør pande, og vær opmærksom på, at nødderne ikke brænder på. Tilsæt kort kokosflager og tag panden af varmen, når koksflagerne er gyldne. Lad derefter mandler, valnødder og kokosflager køle helt af.

2

Hak chokoladen groft. Hvis dine saltkringler er meget store, kan du hakke dem groft.

3

Bland saltkringler, kokosflager, tranebær, chokolade og de ristede valnødder og mandler sammen i en skål. Opbevar trail mixen i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.

Tips og Tricks


Hvis det skal gå hurtigt, kan du undlade at riste nødderne, men det smager ekstra lækkert, hvis tiden er til det. Du kan naturligvis blande de nødder, frø, kerner, tørret frugt og chokolade, du foretrækker. Prøv dig frem, og søg eventuelt “trail mix” på nettet for mere inspiration. Jeg foretrækker at blande det salte med det søde, så saltkringler, tørrede tranebær og chokolade er et must for mig.


Trail mix med nødder og chokoladeTrail mix

Tags