Jeg kender trail mix fra amerikanske supermarkeder, men det er egentlig bare en luksuriøs nøddeblanding, som ofte spises som en snack i madpakken eller på længere køreture. Opskriften er knap nok en opskrift – det er mere inspiration til en blanding af lækre, søde og salte snacks.
Ingredienser
50 g. mandler
50 g. valnødder
30 g. kokosflager
30 g. mørk chokolade
75 g. saltkringler
30 g. tørrede tranebær
Fremgangsmåde
Rist mandler og valnødder ved middelvarme på en tør pande, og vær opmærksom på, at nødderne ikke brænder på. Tilsæt kort kokosflager og tag panden af varmen, når koksflagerne er gyldne. Lad derefter mandler, valnødder og kokosflager køle helt af.
Hak chokoladen groft. Hvis dine saltkringler er meget store, kan du hakke dem groft.
Bland saltkringler, kokosflager, tranebær, chokolade og de ristede valnødder og mandler sammen i en skål. Opbevar trail mixen i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.
Tips og Tricks
Hvis det skal gå hurtigt, kan du undlade at riste nødderne, men det smager ekstra lækkert, hvis tiden er til det. Du kan naturligvis blande de nødder, frø, kerner, tørret frugt og chokolade, du foretrækker. Prøv dig frem, og søg eventuelt “trail mix” på nettet for mere inspiration. Jeg foretrækker at blande det salte med det søde, så saltkringler, tørrede tranebær og chokolade er et must for mig.