Du kender tortellini, og du kender salat - men har du smagt tortellini salat? En frisk pastasalat med fyldt tortellini, stegt squash, frisk spinat, soltørrede tomater, mozzarellaost, grøn pesto og ristede pinjekerner. Spis salaten som en måltidssalat med foccacia brød, tag den med i madpakken eller server den som tilbehør til grillmad eller som en ret i en sommerbuffet.
Ingredienser
500 g. frisk tortellini med spinat og ricotta
1 grøn squash
50 g. frisk spinat
75 g. soltørrede tomater
150 g. sorte oliven uden sten
4 spsk. grøn pesto
1 kugle frisk mozzarella
Olivenolie
Salt og peber
30 g. pinjekerner
Fremgangsmåde
Skær squash i mundrette tern og steg ternene i olivenolie med et drys salt og peber på en middelvarm stegepande, til squashen er gylden og gennemstegt.
Kog tortellini efter pakkens anvisning.
Skær soltørrede tomater og mozzarella i tern.
Vend tortellini med pesto, stegt squash, spinat, soltørrede tomater, oliven og mozzarella.
Rist pinjekerner kort på en tør pande ved lav varme. Server salaten med ristede pinjekerner og frisk basilikum.
Tips og Tricks
Lav gerne din egen pesto med frisk basilikum, vesterhavsost og ristede mandler og cashewnødder eller køb en god pesto i supermarkedet. Du kan eventuelt vælge en rød pesto. Prøv eventuelt at erstatte mozzarella med parmesanost eller brug små mozzarellakugler. Som alternativ til ristede pinjekerner, kan du drysse saltede mandler over salaten.