Syltede tomater er generelt ikke ligeså populære som andre syltede grøntsager. Det er dog en skam for de smager fantastisk. De er ligeså lette at lave som de fleste andre sylteopskrifter. Du skal bruge meget få ingredienser og det tager ikke lang tid at lave. De skal dog gerne stå et stykke tid i køleskabet før de bliver brugt. Brug dem gerne i salater eller lignende.
Ingredienser
350 gram tomater (gerne cherry)
4 dl eddike (gerne klar)
1 dl sukker
3 laurbærblade
1 spsk salt
Fremgangsmåde
Tag en gryde op og kom eddike i sammen med sukker, salt og dine laurbærblade. Skru op for temperaturen indtil blandingen koger og al sukker er opløst.
Skold et glas med kogende vand og kom dine tomater i. Hæld herefter blandingen over tomaterne, så de er dækket.
Nu kan du stille dit glas i køleskabet. De skal gerne stå i hvert fald i nogle dage før smagen bliver god. De bliver allerbedst efter 1 måned eller længere tid.
Tips og Tricks
Opskriften bliver ekstra flot, hvis du bruger nogle forskellige tomat. De letteste at bruge er cherrytomater, da de er små og dermed kan du bruge nogle mindre sylteglas. Du kan dog sagtens bruge skiver eller hele/halve store tomater. De skal bare gerne stå i lidt længere tid før du bruger dem.