Syltede rødløg er blevet rigtig populært i Danmark de seneste år. Det er de nok blevet, da de er meget lette og lave samt giver fantastisk smag. De er også meget alsidige og du kan bruge dem i mange retter lige fra salater til sandwiches.
Ingredienser
2 rødløg
1 dl lagereddike (gerne klar)
1 dl sukker
3 laurbærblade (hvis du har det)
1 kanelstang (hvis du har det)
5 hele peberkorn
Fremgangsmåde
Start med at skære dine løg i skiver. Du behøver ikke snitte dem helt små. Kom eddike og sukker i en gryde og bring det i kog. Kom herefter løg i og kog blandingen i ca. 2 - 3 minutter.
Nu kan du tage løgene op med en ske. Lad eddikeblandingen koge videre i nogle minutter indtil der er ca. 1 dl tilbage. Kom en smule kogende vand i dit glas for at skolde det. Kom herefter løg i og hæld blandingen over.
Slut af med eventuelt at tilføje dine krydderier. Kom peberkorn, laurbærblad og kanelstang i. Lad dine syltede rødløg stå i et par dage før du begynder at bruge af dem.
Tips og Tricks
Der er mange ideer til at bruge syltede rødløg. Prøv eventuelt at bruge dem i en ret, som du ikke har prøvet før. Et par forslag kan være vietnamesiske sandwiches eller salater. Prøv dig desuden frem med de forskellige tilbehør i din marinade.