Sundere nutella med kikærter


Dessert

Sofie Engkjær
Sund nutella

Sødt smørepålæg med kikærter, dadler, kakao og chokolade a la sundere nutella kan spises som smørelse på nybagte boller, kiks, ristet surdejsbrød eller brug det som dip til sprøde æbler og søde bananer. Du kan også spise smørepålægget med en ske som et mellemmåltid direkte fra glasset, eftersom det som bonus er proteinrigt og fri for raffineret sukker.

Ingredienser


1 dåse kikærter

6 friske dadler, uden sten

2 spsk. kakaopulver

25 g. mørk chokolade, 70%

1/2 dl. vand

Et nip vaniljepulver

Et nip salt

Fremgangsmåde


1

Kom alle ingredienser i en foodprocessor og blend, til du får en cremet nutella. Tilsæt eventuelt mere vand og opbevar smørepålægget på køl.

Tips og Tricks


Hvis du ønsker en sødere nutella så tilsæt gerne et par ekstra dadler, og har du ikke vaniljepulver, kan du som alternativ tilsætte 1 tsk. vaniljesukker. Vent også gerne med at tilsætte chokolade til blandingen og hak det i stedet groft for så at røre det i pålægget inden servering. Top gerne pålægget med revet mørk chokolade.


Sundere nutella med kikærterSødt kikærte pålæg

Tags