Sundere muffins med hytteost og chokolade


Dessert

Sofie Engkjær
Chokolademuffins

Sundere bananmuffins med hytteost, havregryn og mørk chokolade – måske har du allerede ingredienserne på lager? I så fald skal du skynde dig i køkkenet og finde en god blender eller foodprocessor frem, og så går der ikke længe, før duften af vanilje, kanel og banan spreder sig, og munden begynder at løbe i vand.

Ingredienser


1 moden banan

150 g. havregryn

100 g. hytteost

1 dl. mælk

2 æg

1/2 dl. akaciehonning

1 tsk. bagepulver

1 tsk. kanel

1 tsk. vaniljesukker

1 nip salt

50 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde


1

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

2

Kom alle ingredienser, med undtagelse af chokolade, i en kraftig blender eller foodprocessor og blend til en cremet dej.

3

Hak chokolade mellemfint og rør chokoladen i dejen.

4

Fordel dejen i 8 muffinsforme og bag muffinsene i cirka 20 minutter, til de er gyldne og gennembagte.

Tips og Tricks


Det er vigtigt, at bananen er moden og har brune pletter for mest sødme. Hvis din banan alligevel ikke er helt moden, kan du kort bage den i ovnen, til skrællen bliver brun. Hvis du ønsker det, kan du røre en håndfuld hakkede valnødder og mere chokolade i dejen. Opbevar muffinsene i en lufttæt beholder på køl og spis dem inden for et par dage.


Havregrynsmuffins Muffins med hytteost

Tags