Har du smagt karamelsnitter? Karamelsnitter smager sødt, sprødt og salt og minder om Twix chokoladebarer. Denne opskrift er en sundere udgave af karamelsnitter, eftersom snitterne indeholder både dadelkaramel, mandelmel og mørk chokolade. Snitterne er oplagte at have med på tur eller som en snack i madpakken.
Ingredienser
Bund
150 g. mandelmel
2 spsk. ahornsirup
2 spsk. kokosolie
1 spsk. vand
1/4 tsk. vaniljepulver
Et nip salt
Karamelfyld
20 stk. friske dadler, uden sten
5 spsk. kokosmælk
2 spsk. vand
1/4 tsk. vaniljepulver
1/4 tsk. salt
Chokolade
80 g. mørk chokolade
Saltlfager
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Tilsæt mandelmel, ahornsirup, kokosolie, vand, salt og vaniljepulver til en skål og brug en gaffel til at røre ingredienser sammen, så du får en tyk og klistret smuldredej.
Beklæd et ovenfast fad med bagepapir og brug fingrene til at trykke dejen ned i fadet. Bag dejen i 10 minutter, til den er let gylden og lad den dernæst køle af.
Kom dadler i en foodprocessor med kokosmælk, vand og salt. Blend til du får en ensartet og glat karamel. Smør karamellen på den bagte bund og kom fadet i køleskabet i ca. 30 minutter.
Smelt chokolade over et vandbad og fordel chokoladen på den afkølede karamel. Drys saltflager over chokoladen og opbevar den på køl, til chokoladen er stivnet. Skær dernæst små snitter af kagen og opbevar dem i en lufttæt beholder på køl.
Tips og Tricks
Drys gerne saltflager over karamelsnitterne og opbevar dem på køl, så chokoladen holder sig sprød og karamellen cremet. Brug gerne medjool dadler, for de smager sødt af karamel, men du kan også sagtens nøjes med almindelige friske dadler, der forhandles i papæsker. Hvis du bruger medjool dadler så tildæk dem med kogende vand 20 minutter, før du blender dem.