Sundere brownie cookies


Dessert

Sofie Engkjær
Sundere cookies

Er du sulten efter friskbagte cookies med chokolade? Så får du her en nem opskrift på cookies uden gluten, animalske produkter og raffineret sukker. Du har sikkert allerede ingredienserne på lager, så du kan straks hoppe i køkkenet og røre cookiedejen sammen. Du kan ovenikøbet smage på den rå dej, for den indeholder hverken mel eller æg. Mums!

Ingredienser


1 dl. havremel

1 dl. kakaopulver

1 spsk. frysetørret kaffe

5 spsk. kokossukker

1 tsk. bagepulver

Et nip flagesalt

3 spsk. kokosolie

3 spsk. mælk eller plantedrik

40 g. mørk chokolade

Valnødder til pynt

Fremgangsmåde


1

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

2

Rør de tørre ingredienser godt sammen i en skål, tilsæt mælk og smeltet kokosolie.

3

Hak chokolade groft og rør chokoladen i dejen. Du kan eventuelt bruge hænderne til at samle dejen.

4

Tril 5 små kugler og tryk dem flade på en bageplade beklædt med bagepapir. Pynt dem med valnødder. Bag dine cookies i ca. 15 minutter, til de er gennembagte.

Tips og Tricks


Du kan nemt lave din egen havremel ved at blende finvalsede havregryn til fint mel i en foodprocessor. Du kan også undlade at lave havremel og i stedet bruge finvalsede havregryn; så får dine cookies en grovere struktur, men smagen er den samme. Jeg har brugt mørk chokolade med appelsinsmag, for det er min favorit, men prøv gerne at tilsætte mørk chokolade med mintsmag, karamelchokolade eller mælkechokolade. Det er helt op til dig!


Cookies med chokolade og kakao Brownie cookies

Tags