Leder du efter en sundere opskrift på muffins? Eller en nem opskrift på fødselsdagskage, som du kan tage med på arbejde eller i skole? Så er du kommet til det rette sted. Her får du nemlig en simpel opskrift på sundere chokolademuffins med gode råvarer. Opskriften er ovenikøbet glutenfri, hvis du bruger glutenfrie havregryn, og den er sødet med modne bananer og honning. Vigtigst af alt er dog den gode chokoladesmag!
Ingredienser
3 modne bananer
2 æg
1 dl. mælk
100 g. havregryn
2 spsk. bagekakao
1 spsk. kokosolie
1 spsk. honning
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
Et nip salt
50 g. mørk chokolade
50 g. valnødder
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Kom bananer, æg og mælk i en foodprocessor og blend til en cremet masse.
Tilsæt havregryn, bagekakao, kokosolie, honning, bagepulver, vaniljesukker og salt og blend til en cremet dej.
Hak chokolade og valnødder groft og rør i dejen.
Fordel dejen i ca. 10 muffinsforme og bag dine muffins i ca. 12 minutter.
Tips og Tricks
Jeg har brugt mørk chokolade med kaffesmag, men tilsæt din favoritchokolade og gerne mere end angivet. Husk, at bananerne skal være modne og have brune pletter for at give mest sødme, men du kan som alternativ bage bananerne kort i ovnen, inden du tilsætter dem. Undlad gerne nødder eller erstat valnødder med mandler eller hasselnødder. Muffinsene skal opbevares på køl og kan sagtens fryses.