Sundere bananmuffins med chokolade og valnødder


Dessert

Sofie Engkjær
Sundere muffins

Leder du efter en sundere opskrift på muffins? Eller en nem opskrift på fødselsdagskage, som du kan tage med på arbejde eller i skole? Så er du kommet til det rette sted. Her får du nemlig en simpel opskrift på sundere chokolademuffins med gode råvarer. Opskriften er ovenikøbet glutenfri, hvis du bruger glutenfrie havregryn, og den er sødet med modne bananer og honning. Vigtigst af alt er dog den gode chokoladesmag!

Ingredienser


3 modne bananer

2 æg

1 dl. mælk

100 g. havregryn

2 spsk. bagekakao

1 spsk. kokosolie

1 spsk. honning

1 tsk. bagepulver

1 tsk. vaniljesukker

Et nip salt

50 g. mørk chokolade

50 g. valnødder

Fremgangsmåde


1

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Kom bananer, æg og mælk i en foodprocessor og blend til en cremet masse.

2

Tilsæt havregryn, bagekakao, kokosolie, honning, bagepulver, vaniljesukker og salt og blend til en cremet dej.

3

Hak chokolade og valnødder groft og rør i dejen.

4

Fordel dejen i ca. 10 muffinsforme og bag dine muffins i ca. 12 minutter.

Tips og Tricks


Jeg har brugt mørk chokolade med kaffesmag, men tilsæt din favoritchokolade og gerne mere end angivet. Husk, at bananerne skal være modne og have brune pletter for at give mest sødme, men du kan som alternativ bage bananerne kort i ovnen, inden du tilsætter dem. Undlad gerne nødder eller erstat valnødder med mandler eller hasselnødder. Muffinsene skal opbevares på køl og kan sagtens fryses.


Sunde chokolademuffins Bananmuffins med chokolade

Tags