Hvis du tror, at squash kun kan grilles eller steges, tager du fejl. Squash er nemlig genialt i bagværk, da det gør brød og kager saftige, og det er ikke til at gætte, at der er grøntsager i dejen. Her har jeg tilføjet squash til et squashbrød med kakao og chokolade. Brødet er lavet med hvidhvede fuldkornsmel og sødet med honning, så det er både groft og fri for raffineret sukker.
Ingredienser
80 g. honning
80 g. smør
120 ml. cremefraiche el. græsk yoghurt
2 æg
200 g. revet squash (ca. 1/2 mellemstor squash)
180 g. hvidhvede fuldkornsmel
25 g. kakaopulver
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
1 nip salt
50 g. mørk chokolade
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft, og beklæd en rugbrødsform med bagepapir.
Smelt honning og smør, og lad det køle lidt af.
I en skål blandes den smeltede honning og smør med cremefraiche og æg, og det piskes godt sammen.
Riv squashen fint, og brug køkkenrulle til at presse overskydende væske ud af den revne squash. Kom den revne squash i skålen.
Tilsæt de tørre ingredienser til skålen med de våde ingredienser, og rør dejen forsigtigt sammen.
Hak chokoladen groft, og vend den i dejen.
Hæld dejen i formen, og drys med valnødder. Bag brødet i ca. 45-55 minutter, indtil det er gennembagt.
Tips og Tricks
Du kan undlade chokoladen eller erstatte den med grofthakkede valnødder. Skær brødet i skiver og frys det ned, eller opbevar det i køleskabet. Jeg kan anbefale at spise brødet med smør, mandelsmør eller peanutbutter til morgenmad eller som et chokoladerigt mellemmåltid. Så bliver det ikke bedre!