Spidskålssalat med mango, avocado og vinaigrette er en let og sommerlig salat, der egner sig godt som tilbehør til aftensmaden. Det er ofte en salat, jeg laver som tilbehør til mexicansk inspirerede retter eller til tærter. Spidskålssalaten kan også spises som en måltidssalat og serveres med et godt stykke brød til.
Ingredienser
Spidskålssalaten
1 lille spidskål
1 mango
1 avocado
1/2 agurk
10 stk cherrytomater
50 g fetaost
Purløg/koriander
En håndfuld ristede mandler
Vinaigrette
2 spsk olivenolie
1 spsk citronsaft
1 tsk honning
1 tsk sennep
1/2 tsk æblecidereddike
Friskkværnet salt og peber
Fremgangsmåde
Skyl spidskål og hak det fint. Skær mango, avocado og agurk i tern og cherrytomater i halve. Bland grøntsagerne, mango og spidskål godt.
Hak mandler og strø det samt fetaost over salaten. Top med purløg. Rør ingredienserne til dressingen sammen og hæld den over salaten ved servering.
Tips og Tricks
Spidskålssalaten kan naturligvis varieres alt efter, hvilke grøntsager du har på lager. Prøv f.eks. at tilsætte ristede pinjekerner i stedet for mandler eller grillet halloumi ost i stedet for fetaost. Vær kreativ og lav gerne en større portion.