Her får du en opskrift på en fyldig kålsalat, som både kan spises som et måltid i sig selv eller serveres som tilbehør til et hovedmåltid. Salaten er en sand efterårs- og vintersalat med spidskål, bulgur, bagt hokkaido græskar, grønne linser, æble og dadler. Salaten er proteinrig og mætter godt, så du kan sagtens servere den alene eller med en god skive brød til.
Ingredienser
Hokkaido græskar
1/4 hokkaido græskar
1 spsk. olivenolie
Salt og peber
Bulgur
1 dl. bulgur
3 dl. vand
Salt
Salat
1/2 spidskål
240 g. kogte grønne linser, svarende til 1 dåse
4 medjool dadler
1/2 æble
En håndfuld saltede mandler
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader varmluft og beklæd en bageplade med bagepapir. Fjern skallen og skær hokkaido græskarret i mundrette tern. Vend ternene i olivenolie, salt og peber og kom dem på bagepladen og bag dem i ca. 25 minutter, til ternene er møre og gyldne.
Skyl bulgur i en si i koldt vand. Kom derefter bulguren i en lille gryde med letsaltet vand og småkog i ca. 12-14 minutter ved mellemvarme. Hæld eventuelt overskydende vand fra ved hjælp af en si.
Snit spidskål fint og brug hænderne til at massere kålen med et drys olivenolie og et nip salt, til det falder let sammen. Vend kogt bulgur og bagt hokkaido i salaten.
Skær æble og dadler i mindre tern. Skyl linser grundigt i en si, dup dem tørre og rør dem i salaten sammen med æble og dadler. Server med frisk persille og hakkede saltede mandler.
Tips og Tricks
Lav gerne en større portion, hvis du gerne vil have rester til overs til frokost. Hvis du savner en dressing, vil jeg anbefale at servere salaten med cremet hummus til, men du kommer også langt med en god sjat olivenolie og citronsaft. Du kan sagtens bruge butternut squash som alternativ til hokkaido græskar, eller du kan udskifte bulgur med quinoa.