Dette er en af de opskrifter, som du kan bruge til alverdens ting. Du kan selvfølgelig bruge den til de klassiske ting såsom pomfritter og kartofler. Den passer dog også rigtig godt sammen med grillede grøntsager eller grøntsagsstænger. Desuden kan du bruge den i tacos eller andre mexikanske retter, hvor koriander er meget udbredt. Mange kan dog ikke lide koriander, så du skal sikre dig, at dine gæster kan.
Ingredienser
2 friske jalapenos (eller syltede)
2 håndfulde frisk koriander (gerne med stilke)
200 ml græsk yoghurt
2 fed hvidløg
Saft fra 1 hel lime
3 spsk olivenolie
1/2 tsk salt
Fremgangsmåde
Start med at halvere dine jalapenos og fjern kerner. Dette skal du selvfølgelig ikke, hvis du bruger syltede. Her kan du komme de hele stykker i. Tag din blender frem og kom alle ingredienserne i undtagen olivenolie og limejuice.
Blend det hele mens du langsomt hælder olivenolie og limejuice i blenderen. Server med det samme eller sæt den i køleskabet. Smagen bliver kun bedre af at trække i en halv times tid.
Tips og Tricks
Du kan eventuelt bruge samme base med andre krydderurter, hvis du ikke er vild med koriander. Du kan desuden bruge andre chilivarianter, hvis du ikke har mulighed for at skaffe friske jalapenos. Du skal bare sørge for, at det ikke er de helt stærke varianter. Brug lidt mindre chili, hvis du gerne vil have mere kontrol over styrken.