Er du så heldig at have en solbærbusk i haven, eller kender du måske en som har? Så vil jeg anbefale at lave en nem og smagfuld solbærmarmelade, som kan nydes på en nybagt bolle, på ost, i desserter eller som topping på morgenmaden. Denne opskrift på solbærmarmelade er smagt til med citronskal for lidt syrlighed, som komplimenterer de kraftige og dybe solbær.
Ingredienser
300 g. solbær
150 g. rørsukker
0,5 økologisk citron, skallen heraf
Fremgangsmåde
Kom solbær, rørsukker og citronskal i en gryde. Lad blandingen koge op og rør godt rundt og skru dernæst ned for varmen og lad marmeladen simre ved lav varme i 30 minutter.
Når marmeladen er kogt ind hældes den på et rent skoldet glas. Skyl eventuelt glasset i lidt stærk spiritus, inden marmeladen hældes i glasset.
Tips og Tricks
Foretrækker du en sødere marmelade så tilsæt lidt ekstra sukker, det forlænger desuden holdbarheden. Hvis du har et par tomme vaniljestænger på lager så tilsæt dem gerne til gryden, men du kan også sagtens nøjes med at tilsætte vaniljesukker efter smag, hvis du er glad for marmelade med et hint af vanilje.