Trænger du til en kop sundere varm kakao, som blot kræver tre ingredienser? Hvis dit køkken byder på mælk, kakaopulver, ahornsirup og eventuelt et drys kanel, så kan du om fem minutter sidde med en varm kop kakao mellem hænderne. Som bonus er kakaoen skummet med en mælkeskummer, som gør den ekstra cremet og luftig.
Ingredienser
2,5 dl. mælk el. plantedrik
1 tsk. ahornsirup
1 tsk. kakaopulver med top (bagekakao eller rå kakao)
Et nip kanel
Fremgangsmåde
Varm alle ingredienser i en kasserolle på lav til middelvarme under hyppig omrøring. Kakaoen må ikke koge. Pisk kakaoen med en mælkeskummer inden servering.
Tips og Tricks
Du behøver ikke have en mælkeskummer, du kan eventuelt piske kakaoen i kasserollen med et piskeris, så den skummet let, og eventuelle klumper af kakaopulver røres ud i mælken. Hvis du ønsker en traditionel kop varm kakao så undlad kanel og server kakaoen med flødeskum. Du kan eventuelt rive lidt mørk chokolade over flødeskummet.