Shortbread med mørk chokolade og pekannødder


Dessert

Sofie Engkjær
Shortbread med chokolade og pekannødder

Shortbread leder tankerne hen på et skotsk teselskab med varm te på kanden og duften af smør. Traditionelt laves shortbread med enkle ingredienser som mel, sukker og smør, men den her opskrift er inspireret af en amerikansk verdion med mørk chokolade – en tilføjelse, der klæder den sprøde og fyldige småkage perfekt. Og som bonus er opskriften utrolig nem!

Ingredienser


100 g. smør v. stuetemperatur

65 g. sukker

1 tsk. vaniljesukker

150 g. hvedemel

Et nip flagesalt

50 g. mørk chokolade

40 g. pekannødder

Fremgangsmåde


1

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

2

Rist nødderne på en tør pande, indtil de dufter og er gyldne indeni.

3

Pisk smør, sukker og vaniljesukker luftigt med en håndmixer. Rør hvedemel og salt i dejen.

4

Hak chokoladen og nødderne mellemfint.

5

Saml dejen med hænderne, og rul den til en pølse. Det gøres nemmest ved at rulle dejen ind i et stykke bagepapir. Opbevar dejpølsen på køl i 30 minutter.

6

Skær 10 tykke skiver af dejen, og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag småkagerne i 10-15 minutter, indtil de er gyldne. Lad dem køle helt af, og opbevar dem i en lufttæt beholder.

Tips og Tricks


Småkagerne bliver bedst, hvis du skærer dem i tykke skiver i stedet for de tynde, som vi ofte kender fra Danmark. Hvis du ikke kan finde pekannødder, kan de nemt erstattes med mandler. Server dine shortbreads til jul eller som en del af en afternoon tea – naturligvis med rigelige mængder te.


Shortbread cookiesShortbread

Tags