Scones med chokolade og æble


Dessert

Sofie Engkjær
Scones med chokolade

Man kan ikke sige “afternoon tea” uden også at sige scones. Her får du en opskrift på scones, som er en smule sundere end almindelige scones. De indeholder nemlig havremel og er sødet med kokossukker og æble. Server dem lune med smør, flødeskum, lemon curd eller marmelade, og husk at brygge en god kop te til.

Ingredienser


100 g. hvedemel

100 g. havremel

1 tsk. vaniljesukker

2 tsk. bagepulver

2 spsk. kokossukker

1/4 tsk. salt

50 g. koldt smør

1 æble

50 g. mørk chokolade

1 1/2 dl. yoghurt naturel

Fremgangsmåde


1

Tænd ovnen på 200 grader (almindelig ovn). Rør de tørre ingredienser godt sammen i en skål.

2

Hak chokoladen groft og rør den i dejen.

3

Riv æblet groft og rør det i dejen.

4

Skær smørret i små tern og brug hænderne til kort at samle dejen.

5

Rør yoghurten i dejen.

6

Form seks runde scones og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med kokossukker og bag sconesene i midten af ovnen, til de er gyldne og gennembagte. Det tager ca. 12-15 minutter.

Tips og Tricks


Havremel kan du nemt lave ved at blende havregryn fint i en foodprocessor, og du kan naturligvis erstatte kokossukker med rørsukker. Brug også gerne en lysere chokolade, hvis du ikke bryder dig om 72% chokolade. Scones smager allerbedst lune og nybagte.


SconesChokoladescones

Tags