Dette er en lidt anden variant end den klassiske måde at sylte på. Saltsyltede citroner er perfekte til en lang række retter og de holder sig længe i køleskabet. Salt hjælper generelt over tid med at fjerne den syrlige smag fra citronerne. De bliver derfor rigtig lækre og du kan spise alle dele fra citronen. Sørg derfor for at købe økologiske citroner. Du kan bruge dem i salater og eventuelt sammen med frisk pasta.
Ingredienser
4 økologiske citroner
2 dl salt
Hele peberkorn
Fremgangsmåde
Start med at vaske dine citroner. Nu skal du lave et snit næsten hele vejen igennem citronerne. Sørg for ikke at skære helt igennem. Kom herefter salt ned i dine citroner og pres dem godt sammen.
Kom en smule kogende vand i et glas og skold det. Hæld vandet fra og kom dine citroner i. Pres dem godt ned i glasset, så saften kommer ud. Slut af med at tilføje resten af salten. Du kan eventuelt komme en smule kogende vand til blandingen, hvis den mangler lidt væske. Salten vil dog over tid trække væsken ud af dine citroner. Kom eventuelt peberkorn ned i glasset.
Nu kan du sætte dit glas i køleskabet. De skal gerne stå i ca. 1 måned før de er klar til brug. De kan holde sig i lang tid i dit køleskab.
Tips og Tricks
Du kan selv eksperimentere med at komme andre krydderier ved dine saltsyltede citroner. Desuden kan du eksperimentere lidt med andelen af salt, som du kommer ved.