Salte, græsk-inspirerede muffins med squash, feta/salatost og mozzarella er en simpel opskrift, som hurtigt kan laves, da dejen ikke skal hæve. Server de salte muffins til suppe, dahl eller som tilbehør til salat eller grillmad. Tag også gerne muffinsene med i madpakken, da de nemt kan fryses ned og hurtigt tages med på farten.
Ingredienser
300 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. fint salt
1 spsk. honning
100 g. smør
3 1/2 dl. mælk
2 æg
1 stk. squash
100 g. salatost i blok
100 g. revet mozzarella
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen på 180 grader varmluft. Rør hvedemel, bagepulver og salt sammen i en stor skål.
Smelt smør i en kasserolle. Når smørret er smeltet tilsættes honning, mælk og æg. Pisk let sammen og hæld blandingen i skålen med mel og rør kort.
Riv squash groft og tilsæt revet squash til dejen sammen med smuldret salatost og revet mozzarella. Brug hænderne til kort at blande ingredienserne ind i dejen.
Fordel dejen i muffinsforme og bag dem i ca. 20 minutter, til muffinsene er gyldne og gennnembagte.
Tips og Tricks
Tilsæt gerne en håndfuld friske krydderurter til dejen, såsom persille eller purløg. Prøv også at tilsætte en håndfuld hakket frisk spinat eller en rest frisk mozzarella. Du behøver ikke at bage dejen i muffinsforme; du kan eventuelt forme dem som scones. Opbevar dine muffins på køl og frys eventuelle rester ned.