En simpel salat bestående af blåbær, pære, dadler, goudaost og karamelliserede valnødder kan serveres som tilbehør til sensommerens grillmad, cremede pastaretter og sprøde pizzaer. Salaten er ekstra luksuriøs med sine karamelliserede valnødder, der giver et sødt og sprødt modspil til salatblandingen. Valnødderne kan laves på kort tid, og de løfter en allerede velsmagende salat.
Ingredienser
Karamelliserede valnødder
1 dl. rørsukker
75 g. valnødder
Et nip flagesalt
Salat
75 g. blandet salat
100 g. blåbær
1 pære
3 friske dadler, uden sten
75 g. goudaost
Fremgangsmåde
Smelt sukker og flagesalt på en varm pande under hyppig omrøring. Når sukkeret er smeltet og har forvandlet sig til en klar karamel vendes valnødderne i, inden de kommes på et stykke bagepapir. Lad de karamelliserede valnødder køle af og hak dem derefter groft.
Anret salatblandingen på et fad. Skær pære, dadler og ost i mundrette tern og drys dem over salaten sammen med blåbær og karamelliserede valnødder. Server straks.
Tips og Tricks
Tilpas salaten sæsonens råvarer og brug f.eks. hindbær som alternativ til blåbær eller æble som alternativ til pære. Du kan også bruge babyspinat i stedet for en salatblanding. Drys gerne lidt olivenolie og citronsaft over salatblandingen og massér den blidt. Hvis tiden er knap, kan du nøjes med at riste valnødderne kort på en tør pande, men gør dig selv den tjeneste at lave karamelliserede valnødder.