Her får du en opskrift på en nem salat med aubergine, tomat og mozzarella. Sørg for at brug en god bøffelmozzarella, da den har en meget bedre smag end de billigere versioner. Du kan selv bestemme, hvor mange urter der skal på toppen. Du kan nøjes med mynte eller persille, hvis du ikke vil købe allesammen.
Ingredienser
1 aubergine
3 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
2 spsk citronsaft
200 gram blommetomater eller andre tomater
250 gram mozzarella
Frisk mynte til toppen
Frisk persille til toppen
Frisk basilikum til toppen
Fremgangsmåde
Skær din aubergine i skiver på langs. Tag en pensel og kom lidt olivenolie på begge sider. Varm en støbejernspande/grill/pande og kom skiverne på. Steg dem i ca. 2 - 3 minutter på hver side.
Nu kan du skære hvidløget og komme det på panden sammen med en smule af citronsaften. Steg dem en smule mere og fjern panden fra blusset.
Kom aubergine over på et fad eller en tallerken. Skær dine tomater i mindre stykker og fordel dem på fadet sammen med stykker af mozzarella.
Slut af med at fordele mynte, persille og basilikum på toppen sammen med en smule citronskal.
Tips og Tricks
Det gode ved en salat er, at du altid kan skifte lidt i ingredienserne alt efter dit køkken. Krydderurterne kan sagtens blive udskiftet med andre, som du har i din egen køkkenhave.