En mættende og frisk salat der kan nydes som et måltid serveret med brød eller som tilbehør til et hovedmåltid er den bedste form for salat. Denne salat er netop frisk, mættende og sommerlig med rucola, avocado, bagt sød kartoffel, hindbær, valnødder, citronsaft og olivenolie. Salaten har det hele - både frugt, nødder og ost og derfor er den også ideel at servere for personer, der ikke er så glad for grønne måltider, for hvem kan ikke lide et velafbalanceret måltid, der både er sødt, salt og friskt?
Ingredienser
125 g. rucola, skyllet
125 g. hindbær, skyllet
1 stor sød kartoffel
1 avocado
100 g. halloumi, stegt
En håndfuld valnødder
Saften fra en kvart citron
Olivenolie
Friskkværnet salt og peber
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen på 200 grader varmluft. Skræl kartoflen og skær den i mundrette stykker, der kommes på en bageplade beklædt med bagepapir. Hæld olivenolie over kartoffelternene og drys friskkværnet salt og peber over dem. Bag dem i 35 minutter.
Skær avocado i tern og anret rucola på et fad sammen med tern af avocado, stegt halloumi, bagt sød kartoffel, hindbær og knuste valnødder. Top salaten med citronsaft, olivenolie, salt og peber.
Tips og Tricks
Hvis jeg har frisk timian på hånden, så tilsætter jeg det gerne salaten og serverer den med en dressing lavet af græsk yoghurt, aioli, sennep, honning, æblecidereddike, salt og peber. Men du kan også snildt spise den uden hverken krydderurter eller dressing, for den smager skønt i sig selv.