Romkugler med dadler og kiks


Dessert

Sofie Engkjær
Sundere romkugler

Traditionelle romkugler er lavet med kagerester og romessens, mens denne opskrift på romkugler er med dadler, havrekiks, kakao og ristede mandler. Selvom opskriften ikke giver romkugler, der smager helt som de traditionelle, bliver én kugle hurtigt til to, som bliver til tre, som bliver til fire osv., for de er tilpas søde, salte og bløde og har endda en smule bid fra mandlerne og kiksene. Haps!

Ingredienser


5 stk. store havrekiks

25 g. mandler

100 g. friske dadler

2 spsk. kakao

2 spsk. romessens

1 spsk. smør

Et nip salt

Fremgangsmåde


1

Rist mandler på en tør pande, og kom dem derefter i en foodprocessor sammen med havrekiks, kakao og salt. Blend fint.

2

Fjern stenene fra dadlerne, og kom dem i foodprocessoren sammen med romessens og smør. Blend igen, til dejen samler sig, og tril 12 romkugler. Opbevar kuglerne på køl.

Tips og Tricks


Opskriften er en god anledning til at få tømt skabet for rester. Brug derfor gerne andre nødder end mandler, eller Digestive, havrekiks med frugt eller andre kiks som alternativ. Hvis dejen er for klistret, kan du tilsætte flere kiks, og tilsæt tilsvarende flere dadler, hvis dejen er tør. Tilsæt også gerne ren rom og lidt hindbærmarmelade eller -kompot.


Romkugler med kiksDadelkugler med kakao

Tags