Rösti er egentlig en kartoffelret, der spises til morgenmad - men denne rösti opskrift fungerer særligt godt som tilbehør til aftensmaden. Jeg har tilføjet squash og spinat for at optimere næringsindholdet i de små kartoffelfrikadeller, og så er hytteosten og løget prikken over i'et i disse dejlige rösti.
Ingredienser
1 squash
1 bagekartoffel
1/2 løg
50 g spinat
100 g hytteost
4 æg
50 g fuldkornsspeltmel
Salt og peber
Olivenolie til stegning
Fremgangsmåde
Riv kartoflen og squashen groft og vrid den overskydende væde fra med et rent viskestykke.
Hak dernæst løget og spinaten, og bland det sammen med den groftrevet kartoffel, squash, 4 sammenpiskede æg, hytteost, fuldkornsspeltmel, salt og friskkværnet peber.
Put olie på en middelvarm pande og kom dejen i skefulde på panden og tryk dem flade, så det ligner rösti. Steg dem cirka 3 minutter på hver side til de er gyldne.
Tips og Tricks
Brug opskriften som en grundopskrift på rösti og skift squashen ud med gulerødder eller knoldselleri og skift hytteosten ud med feta eller parmesan. Du kan variere de små rösti alt efter, hvad du har i køleskabet, så det er perfekt tilbehør, når det er tid til at tømme køleskabet.