Rød spidskålssalat med ristede kikærter, halloumi og havreris


Rød spidskålssalat med kikærter og halloumi

Rød spidskålssalat med ristede kikærter, æble, gulerødder, halloumi og havreris er en fyldig måltidssalat, som smager godt serveret med hummus og groft brød. Salaten er nem at lave, og resterne kan sagtens spises til frokost eller som tilbehør til et hovedmåltid.

Ingredienser


Ristede kikærter

240 g. kikærter fra dåse

1 spsk. olivenolie

Friskkværnet salt og peber

Havreris

2 dl. havreris

3 1/2 dl. vand

1/4 tsk. salt

Spidskål

1/2 rød spidskål

1 tsk. citronsaft

1 tsk. olivenolie

Salatfyld

2 gulerødder

1 æble

5 dadler uden sten

200 g. halloumi

50 g. saltede peanuts

Fremgangsmåde


1

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Dræn kikærter for væske og skyl dem grundigt i en si. Dup kikærterne tørre og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys olivenolie, salt og peber over kikærterne og bag dem i ca. 20 minutter, til de er gyldne og sprøde.

2

Kom havreris, vand og salt i en lille gryde. Kog op uden låg og skru ned på lav varme, når vandet koger og læg låg på. Lad havrerisene småkoge i ca. 11-13 minutter. Sluk for varmen og stil gryden til side.

3

Skyl spidskål og snit det fint. Kom det i en skål med citronsaft og olivenolie. Kram kålen, så den falder let sammen.

4

Skræl gulerødder og skræl dem derefter i lange bånd med en kartoffelskræller. Skær æble i fine både og dadler i tern. Rør båndene, æblebåde og dadler sammen med spidskålen.

5

Skær halloumi i tern og steg gyldent i lidt olivenolie på en middelvarm pande. Rør halloumi, havreris og ristede kikærter i salaten.

6

Drys peanuts over salaten inden servering. Server med hummus og groft brød.

Tips og Tricks


Hvis æble ikke er i sæson, kan du erstatte det med tørrede tranebær eller brombær. Så tilpas endelig salaten sæsonen, jeg kan f.eks. anbefale at tilsætte bagt hokkaido. Hvis du savner en dressing kan du lave en simpel vinaigrette af sennep, honning, olivenolie, æblecidereddike, salt og peber. Savner du mere fylde, passer falafler godt til salaten.


Rød spidskålssalat med haverisRød spidskålssalat

Tags