En fyldig og farverig vintersalat med rød spidskål, bagt hokkaido, dadler, salatost og ristede hasselnødder, som kan spises som tilbehør til vinterens vegetariske retter. Den kan også serveres til julens klassiske tunge retter for et friskt og farverigt indslag. Spis også gerne salaten som en måltidssalat med et godt stykke brød til.
Ingredienser
1/2 rød spidskål
1/2 hokkaido
8 friske dadler, uden sten
En håndfuld frisk timian
100 g. salatost
50 g. hasselnødder
Olivenolie
Friskkværnet salt og peber
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Udhul hokkaidogræskaret for kerner og skær det i mundrette tern. Drys olivenolie og salt over ternene og bag dem i ca. 20-25 minuttter, til de er møre.
Rist i mellemtiden hasselnødder på en tør pande ved lav til middelvarme i et par minutter. Fjern skallerne med et rent viskestykke og hak nødderne groft.
Snit i mellemtiden spidskål fint og kram det med en smule olivenolie, til kålen falder sammen.
Skær dadler i tern og rør dem i salaten sammen med smuldret salatost, bagt hokkaidogræskar, ristede hasselnødder og frisk timian.
Tips og Tricks
Du kan udskifte dadler med friske sprøde æbler, tranebær eller appelsin, hvis du ønsker et strejf af jul. Lav også gerne en vinaigrette, som hældes over salaten lige inden servering. Erstat eventuelt ristede hasselnødder med ristede eller saltede mandler, hvis det er det, du har på lager. Lav en dobbeltportion, så har du både til aftensmadens tilbehør og madpakken den efterfølgende dag.