Tryl dine risottorester om til lækre risotto deller, der kan serveres som en snack med aioli og friske krydderurter eller som tilbehør til en frisk salat, ovnbagte kartofler, rodfrugter eller en skive godt brød. Risotto deller er et salt alternativ til søde klatkager - de er lige så nemme at lave, og de kan forhindre madspil.
Ingredienser
500 g. kold risotto
2 æg
3 spsk. hvedemel
Friskkværnet salt og peber
Olivenolie til stegning
Fremgangsmåde
Rør risottoresterne sammen med æg, hvedemel og et nip salt og peber, hvis risottoen ikke i forvejen er for krydret.
Varm en pande med olivenolie og steg 6-8 risotto deller på hver side ved middelvarme, til frikadellerne er gyldne og gennembagte.
Tips og Tricks
I opskriften er der brugt rester af græskarrisotto, hvorfor dellerne er orange, men du kan naturligvis bruge hvilken som helst risottorest. Rør eventuelt en håndfuld friske krydderurter i farsen såsom frisk persille eller timian. Hvis du har en rest parmesan eller en anden god ost, kan du rive og tilsætte den. Brug også gerne risotto dellerne som fyld i sandwicher.