Risalamande med hytteost


Dessert

Sofie Engkjær
Risalamande med hytteost

Man bør helst ikke ændre for meget på julens traditioner, og klassisk risalamande hører naturligvis hjemme på julebordet. Men hvis du har lyst til at prøve en proteinrig og lettere variant som et mellemmåltid eller en hverdagsdessert, kan du give risalamanden her et forsøg. Her er ris erstattet med hytteost, og flødeskum er skiftet ud med skyr – men mandler og vanilje er selvfølgelig stadig med i opskriften.

Ingredienser


100 g. hytteost 4%

200 g. græsk yoghurt 2%

1 tsk. sirup

1 tsk. vaniljesukker

3 spsk. mandelsplitter

Fremgangsmåde


1

Rør alle ingredienser godt sammen og server risalamanden med kirsebærsovs/kompot og mørk chokolade.

Tips og Tricks


Server risalamanden med klassisk vaniljesauce for en traditionelt smagsoplevelse, eller prøv med en frisk hjemmelavet bærkompot, som tilføjer et syrligt modspil til den cremede dessert. For ekstra knas kan du drysse med lidt grofthakkede, ristede mandler på toppen.


ProteinalamandeHytteostalamande

Tags