Ricotta pandekager minder meget om luftige amerikanske pandekager men med et twist af citron, der giver et frisk indspark til brunchbordet. Pandekagerne kræver ikke meget at røre sammen, og så kan de nemt fryses ned og lunes i ovnen, hvis der er pandekager i overskud. Lav en stor portion og inviter til pandekage-brunch med forskelligt tilbehør og toppings.
Ingredienser
250 g. ricotta
150 g. hvedemel
50 g. havregryn, finvalsede
1 spsk. rørsukker
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
1/4 tsk. kardemomme
1/2 tsk. salt
2 dl. havredrik
2 æg
1 økologisk citron, skallen heraf
Smør eller kokosolie til stegning
Fremgangsmåde
Rør hvedemel, havregryn, bagepulver, citronskal, sukker, vaniljesukker og salt sammen i en skål. Del derefter æggeblommer og æggehvider i hver sin skål.
Rør ricotta, æggeblommer og havredrik sammen og tilsæt så de tørre ingredienser og brug en stavblender til kort at blende dejen. Brug en håndmikser til at piske æggehviderne stive, inden de forsigtigt vendes i dejen lidt ad gangen.
Steg ricotta pandekagerne på en mellemvarm pande i lidt smør, de skal stege i ca. 2-3 minutter på hver side.
Tips og Tricks
Du kan servere præcis det tilbehør til pandekagerne, som du synes bedst om. Jeg vil anbefale friske blåbær, mørk chokolade og græsk yoghurt rørt med lidt citronsaft og vaniljesukker. Men pandekagerne smager også skønt i alt sin simpelhed eller med en generøs mængde ahornsirup.