Ricotta pandekager med citron


Dessert, morgenmad

Sofie Engkjær
Pandekager med ricotta

Ricotta pandekager minder meget om luftige amerikanske pandekager men med et twist af citron, der giver et frisk indspark til brunchbordet. Pandekagerne kræver ikke meget at røre sammen, og så kan de nemt fryses ned og lunes i ovnen, hvis der er pandekager i overskud. Lav en stor portion og inviter til pandekage-brunch med forskelligt tilbehør og toppings.

Ingredienser


250 g. ricotta

150 g. hvedemel

50 g. havregryn, finvalsede

1 spsk. rørsukker

1 tsk. bagepulver

1 tsk. vaniljesukker

1/4 tsk. kardemomme

1/2 tsk. salt

2 dl. havredrik

2 æg

1 økologisk citron, skallen heraf

Smør eller kokosolie til stegning

Fremgangsmåde


1

Rør hvedemel, havregryn, bagepulver, citronskal, sukker, vaniljesukker og salt sammen i en skål. Del derefter æggeblommer og æggehvider i hver sin skål.

2

Rør ricotta, æggeblommer og havredrik sammen og tilsæt så de tørre ingredienser og brug en stavblender til kort at blende dejen. Brug en håndmikser til at piske æggehviderne stive, inden de forsigtigt vendes i dejen lidt ad gangen.

3

Steg ricotta pandekagerne på en mellemvarm pande i lidt smør, de skal stege i ca. 2-3 minutter på hver side.

Tips og Tricks


Du kan servere præcis det tilbehør til pandekagerne, som du synes bedst om. Jeg vil anbefale friske blåbær, mørk chokolade og græsk yoghurt rørt med lidt citronsaft og vaniljesukker. Men pandekagerne smager også skønt i alt sin simpelhed eller med en generøs mængde ahornsirup.


Pandekager med citronAmerikanske pandekager

Tags