Glutenfri kanelsnegle uden raffineret sukker, som hverken skal hæve eller bages—lyder det som noget for dig? Opskriften er inspireret af de populære “raw cinnamon rolls” fra et kendt amerikansk supermarked. Disse kanelsnegle adskiller sig fra de traditionelle, da konsistensen er mere konfektagtig, men smagen er lige så himmelsk, og fyldet er sødt og snasket, præcis som vi kender det.
Ingredienser
Dej
2 dl. glutenfri havremel
2 dl. mandelmel
1 dl. mandelsmør
2/3 dl. ahornsirup
2 spsk. vand
Et nip havsalt
Fyld
2 1/2 dl. friske dadler (udstenede)
1 dl. mandelsmør
1 spsk. kanel
2 spsk. vand
Et nip havsalt
Fremgangsmåde
Rør ingredienserne til dejen sammen, og tilsæt vandet lidt ad gangen, indtil dejen samler sig.
Rul dejen ud til et rektangel mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile på køl.
Blend ingredienserne til fyldet, og smør det på den kolde dej. Rul forsigtigt dejen sammen på langs, og brug en skarp kniv til at skære kanelsneglene ud. Opbevar sneglene på køl eller frys dem ned.
Tips og Tricks
Jeg har valgt at bruge mandelsmør, fordi mandler har en mere neutral smag end eksempelvis peanuts i peanutbutter. Du kan dog også eksperimentere med cashewsmør eller en blanding af forskellige nøddesmør. Hvis dit nøddesmør indeholder salt, kan du undlade at tilsætte ekstra flagesalt i opskriften. Hvis dine dadler ikke er bløde nok, kan du dække dem med kogende vand i et par minutter og derefter si vandet fra, inden du blender dem med de øvrige ingredienser.