Raw kanelsnegle


Dessert

Sofie Engkjær
Veganske kanelsnegle

Glutenfri kanelsnegle uden raffineret sukker, som hverken skal hæve eller bages—lyder det som noget for dig? Opskriften er inspireret af de populære “raw cinnamon rolls” fra et kendt amerikansk supermarked. Disse kanelsnegle adskiller sig fra de traditionelle, da konsistensen er mere konfektagtig, men smagen er lige så himmelsk, og fyldet er sødt og snasket, præcis som vi kender det.

Ingredienser


Dej

2 dl. glutenfri havremel

2 dl. mandelmel

1 dl. mandelsmør

2/3 dl. ahornsirup

2 spsk. vand

Et nip havsalt

Fyld

2 1/2 dl. friske dadler (udstenede)

1 dl. mandelsmør

1 spsk. kanel

2 spsk. vand

Et nip havsalt

Fremgangsmåde


1

Rør ingredienserne til dejen sammen, og tilsæt vandet lidt ad gangen, indtil dejen samler sig.

2

Rul dejen ud til et rektangel mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile på køl.

3

Blend ingredienserne til fyldet, og smør det på den kolde dej. Rul forsigtigt dejen sammen på langs, og brug en skarp kniv til at skære kanelsneglene ud. Opbevar sneglene på køl eller frys dem ned.

Tips og Tricks


Jeg har valgt at bruge mandelsmør, fordi mandler har en mere neutral smag end eksempelvis peanuts i peanutbutter. Du kan dog også eksperimentere med cashewsmør eller en blanding af forskellige nøddesmør. Hvis dit nøddesmør indeholder salt, kan du undlade at tilsætte ekstra flagesalt i opskriften. Hvis dine dadler ikke er bløde nok, kan du dække dem med kogende vand i et par minutter og derefter si vandet fra, inden du blender dem med de øvrige ingredienser.


Raw kanelsnegleKanelsnegle

Tags