Muffins med rabarber, hasselnødder og mascarpone er søde, friske og svampede kager, du kan have med på picnic, tur eller servere dem lune for gæster med lidt cremefraiche eller flødeskum til. De er nemme at røre sammen og kræver ikke meget tid i køkkenet, og så kan de fryses, så du altid har kage på hænderne.
Ingredienser
75 g. rabarber
1 spsk. kokossukker
50 g. smør, stuetempereret
75 g. kokossukker
2 æg
100 g. mascarpone
1/2 tsk. kardemomme
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
30 g. hvid fuldkornshvedemel
100 g. hvedemel
30 g. hasselnødder
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Rens og skær rabarber i skiver på ca. 1 cm. tykkelse. Kom rabarber i en skål og rør det sammen med 1 spsk. sukker. Sæt skålen til side.
Pisk smør og kokossukker luftigt i en skål med en håndmixer og pisk dernæst et æg i ad gangen.
Tilsæt mascarpone til dejen og pisk kort. Rør dernæst bagepulver, vaniljesukker, kardemomme, hvid fuldkornshvedemel og hvedemel i dejen. Hak hasselnødder groft og rør dem i dejen sammen med rabarberskiverne.
Fordel dejen i 9 muffinsforme og bag dem i ca. 20-25 minutter. Lad dem afkøle på en rist.
Tips og Tricks
Du kan rive lidt citron i dejen eller erstatte hasselnødder med mandler, og så kan det anbefales at tilsætte 75 g. hakket hvid chokolade, hvis du har det på lager. Prøv også at tilsætte kanel eller undlad kardemomme.