Rabarber går hånd i hånd med den danske sommer, og rabarber går hånd i hånd med en velsmagende sommerkompot, der kan bruges som topping på havregrød, yoghurt, i trifli eller som tilbehør til pandekager. Rabarberkompot er nemt at lave med få ingredienser og smager skønt af sommer og sol.
Ingredienser
4 stængler rabarber, ca. 300 g
3 spsk sukker
2 spsk vand
1 tsk vaniljesukker
Fremgangsmåde
Rens rabarberstænglerne og skær dem i skiver på ca. 1 cm. Kom dem i en gryde sammen med sukker, vaniljesukker og vand.
Bring gryden i kog, og lad kompotten småkoge i ca. 10 minutter til kompotten har nået sin rette konsistens. Lad kompotten køle af inden den kommes på et skoldet glas og opbevares på køl.
Tips og Tricks
Forsøg dig eventuelt med at lave en rabarbertrifli, hvor rabarberkompot kommes i bunden af et glas og toppes med vaniljecreme og knuste makroner. Prøv også at tilsætte 1 tsk chiafrø til kompotten, hvis den er blevet for tynd. Rabarberkompotten kan desuden fryses ned og tages op efter behov.