Rabarbercrumble med hvid chokolade, marcipan og mandler er den perfekte dessert til sommer, som de fleste med garanti vil synes om. Server den nemme crumble med flødeskum, god vaniljeis eller cremefraiche rørt med vaniljesukker.
Ingredienser
Fyld
350 g. rabarber
2 spsk. sukker
Smør til formen
Crumbledej
100 g. smør
2 tsk. vaniljesukker
40 g. grovvalsede havregryn
40 g. finvalsede havregryn
60 g. sukker
75 g. mandler
50 g. hvid chokolade
1,5 dl. hvedemel
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovnvarme. Skyl rabarber og skær dem i mindre tern. Smør en tærteform med smør og fordel rabarber med sukker i formen.
Brug hænderne til at blande blødt smør, vaniljesukker, havregryn, sukker og hvedemel sammen i en skål. Hak dernæst chokoladen og mandler i mindre stykker og tilsæt det til skålen med crumbledejen. Fordel crumbledejen over rabarberne og bag rabarbercrumblen i midten af ovnen til kagen er flot gylden, det tager ca. 20-25 minutter. Servér kagen lun med cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis.
Tips og Tricks
Hvis du har friske eller frosne jordbær på lager så tilsæt gerne en håndfuld af dem til rabarberne og bland dem med sukker, inden crumbledejen hældes over. Prøv også at erstatte finvalsede havregryn med grovvalsede for en grovere crumble. Du kan også erstatte halvdelen af den hvide chokolade med mørk chokolade.