En nærende og mættende quinoasalat med ovnbagt squash, spidskål, æble, gulerødder og æble er en lækker måltidssalat, hvis råvarer hører sig til efteråret. Salaten smager godt serveret som tilbehør til vegetariske frikadeller og hummus, men den kan også spises som et måltid i sig selv med surdejsbrød eller fladbrød.
Ingredienser
2 dl. hvid quinoa
4 dl. vand
1 squash
1/2 spidskål
3 stk. farvede gulerødder
1 æble
100 g. salatost i krydderolie
Saltede mandler
Olivenolie
Friskkværnet salt og peber
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Skær squash i mundrette tern og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med olivenolie, salt og peber. Bag til ternene er møre, det tager ca. 20-25 minutter afhængig af ovn.
Skyl quinoa grundigt og kog dem i rigeligt vand i 10-15 minutter. Hæld det overskydende vand fra, når frøene er bløde.
Snit spidskål fint. Riv gulerødder i bånd og skær æble i tern. Kom snittet spidskål, gulerodsbånd, æbletern og kogt quinoa i en skål med salatost og færdigbagt squash. Rør godt rundt og drys olivenolie, salt, peber og hakkede saltede mandler over salaten. Server med hummus.
Tips og Tricks
Erstat evt. squash med hokkaidogræskar eller butternutsquash og tilsæt olien fra salatosten til salaten i stedet for olivenolie. Tilsæt også gerne saften fra en halv citron og prøv at tilsætte tørrede tranebær. Lav gerne en stor portion af salaten, så er der både til frokost, tilbehør til aftensmaden og til at have med i madpakken.