Var det noget med en frisk, sprød og asiatisk inspireret salat? Salaten er med quinoa, spidskål, gulerødder, edamame bønner, peanuts og en lækker dressing med peanutbutter og lime. Server salaten som tilbehør til asiatiske retter eller spis den som en måltidssalat med lidt brød til.
Ingredienser
Quinoasalat
1,5 dl. hvid quinoa
5 dl. vand
1 dl. edamame bønner fra frost
1/2 lilla spidskålshoved
1 rød snackpeber
3 gulerødder
1 håndfuld friske koriander
50 g. ristede peanuts
Peanutbutterdressing
1 dl. peanutbutter
1 lime, saften heraf
1 tsk. ahornsirup
1 tsk. revet ingefær
1 tsk. sesamolie
2 tsk. riseddike
2 tsk. soyasovs
Sriracha efter smag
Fremgangsmåde
Skyl quinoa grundigt og kog dem i rigeligt vand i 10-15 minutter. Hæld det overskydende vand fra, når frøene er bløde.
Kom frosne edamame bønner i en skål og dæk dem med kogende vand og sæt så skålen til side.
Snit spidskål fint og riv gulerødder groft. Skær peberfrugt i tern og hak dernæst peanuts og koriander groft.
Hæld vandet fra edamame bønnerne og kom dem i skålen med quinoa sammen med hakket spidskål, peanuts, koriander, revet gulerod og peberfrugt.
Rør peanutbutter, limesaft, ahornsirup, revet ingefær, sesamolie, riseddike og soyasovs sammen til en dressing. Tilsæt lidt vand for en mere flydende konsistens og smag til med salt og sriracha. Rør dressingen i salaten.
Tips og Tricks
Kokos aminos er et sødere alternativ til soyasovs, som du sagtens kan erstatte med opskriftens soyasovs. Tilsæt også gerne lidt hakket frisk chili eller chiliflager til dressingen. Prøv også at erstatte peanuts med cashewnødder, der ristes på en tør pande. Hvis salaten skal holde sig frisk i flere dage så tilsæt først dressingen, når salaten skal serveres.