Quinoasalat med jordbær, mozzarella og basilikum


Salat, nemt, hovedret, tilbehør

Sofie Engkjær
Quinoasalat med jordbær

Quinoa er glimrende at tilsætte salater for mere fylde og mæthed. Denne quinoasalat er sommerlig med friske jordbær, mozzarella, basilikum, grønkål, agurk, avocado og ristede pinjekerner. Salaten er nem at lave og kan varieres alt efter sæson, og så er den god at have med i madpakken. Server den også gerne som tilbehør til grillmad eller falafler.

Ingredienser


Quinoa

2 dl. hvid quinoa

6 dl. vand

1/2 tsk. salt

Salat

1/2 agurk

1 avocado

100 g. grønkål

200 g. jordbær

150 g. mini mozarellakugler

30 g. pinjekerner

En håndfuld frisk basilikum

1/2 citron, saften heraf

Friskkværnet salt og peber

Fremgangsmåde


1

Skyl hvid quinoa grundigt og kom det i en gryde med vand og salt. Bring vandet i kog og skru efterfølgende ned for varmen. Lad quinoaen simre i cirka 15 minutter.

2

Rist pinjekernerne til de er gyldne på en tør pande på middelvarme - pas på ikke at brænde pinjekernerne på. Lad dem dernæst køle af.

3

Skyl og udhul agurken og skær den i mundrette stykker. Skær også avocado og jordbær i mundrette stykker. Skyl og hak basilikum og grønkål fint. Kom grøntsagerne, mozarella og basilikum i en skål med quinoa og vend det godt sammen med citronsaft, salt og peber. Pynt med ristede pinjekerner og mere basilikum.

Tips og Tricks


Det kan anbefales at lave en større portion, så har du rester til flere dage. I så fald kan du vente med at tilsætte jordbær og avocado til lige inden servering for at sikre en mere frisk salat. Erstat også gerne pinjekerner med ristede cashewnødder.


Quinoasalat med mozarellaQuinoasalat med basilikum

Tags