En fyldig og lun quinoasalat med sprød grønkål, bagt hokkaidogræskar, søde dadler, friske granatæblekerner, salt salatost og knasende mandler - løber din mund i vand? Så er opskriften på salaten heldigvis nem at gå til, og så kan den spises som tilbehør til aftensmadens ovnbagte kartofler og vegetariske frikadeller, eller du kan spise den som en måltidssalat med godt brød og hummus til. Du bestemmer!
Ingredienser
Quinoa
1 dl. quinoa
2 dl. vand
1/2 tsk. salt
Hokkaido
1/2 hokkaidogræskar
1/2 spsk. olivenolie
Friskkværnet salt og peber
Salat
125 g. finthakket grønkål
100 g. granatæblekerner
6 friske dadler
100 g. salatost
1 tsk. citronsaft
1 tsk. olivenolie
50 g. saltede mandler
Fremgangsmåde
Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Skyl dernæst hokkaidogræskarret og skær det i mundrette tern. Kom ternene på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem i olivenolie, salt og peber, inden de bages i 30 minutter, til de er gyldne og møre.
Bring vand og salt i kog i en lille gryde og tilsæt skyllet quinoa. Lad quinoaen småkoge ved mellemvarme i 12-15 minutter. Si overskydende vand fra og hæld den kogte quinoa tilbage i gryden.
Skyl grønkål grundigt og kom det i en stor skål med olivenolie og citronsaft. Brug hænderne til at massere kålen, så den falder let sammen.
Fjern stenene fra dadlerne og skær dem i mindre stykker.
Rør hakkede dadler, granatæblekerner, bagt hokkaido og quinoa i skålen med grønkål. Smuldre salatost over salaten og smag til med salt og peber. Hak saltede mandler groft og drys dem over salaten lige inden servering.
Tips og Tricks
Hvis du ønsker at variere salaten, kan du ovnbage søde kartofler som alternativ til hokkaidogræskar. Du kan også riste valnødder eller græskarkerner i stedet for at bruge saltede mandler og gør salaten ekstra god med en håndfuld frisk persille. Opskriften mætter to munde, hvis den spises som en måltidssalat med brød til, mens den mætter fire munde serveret som tilbehør til et måltid.