Quinoasalat med granatæble, grønkål, bagt hokkaido og salatost


Grønkålssalat med quinoa, hokkaido og salatost

En fyldig og lun quinoasalat med sprød grønkål, bagt hokkaidogræskar, søde dadler, friske granatæblekerner, salt salatost og knasende mandler - løber din mund i vand? Så er opskriften på salaten heldigvis nem at gå til, og så kan den spises som tilbehør til aftensmadens ovnbagte kartofler og vegetariske frikadeller, eller du kan spise den som en måltidssalat med godt brød og hummus til. Du bestemmer!

Ingredienser


Quinoa

1 dl. quinoa

2 dl. vand

1/2 tsk. salt

Hokkaido

1/2 hokkaidogræskar

1/2 spsk. olivenolie

Friskkværnet salt og peber

Salat

125 g. finthakket grønkål

100 g. granatæblekerner

6 friske dadler

100 g. salatost

1 tsk. citronsaft

1 tsk. olivenolie

50 g. saltede mandler

Fremgangsmåde


1

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Skyl dernæst hokkaidogræskarret og skær det i mundrette tern. Kom ternene på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem i olivenolie, salt og peber, inden de bages i 30 minutter, til de er gyldne og møre.

2

Bring vand og salt i kog i en lille gryde og tilsæt skyllet quinoa. Lad quinoaen småkoge ved mellemvarme i 12-15 minutter. Si overskydende vand fra og hæld den kogte quinoa tilbage i gryden.

3

Skyl grønkål grundigt og kom det i en stor skål med olivenolie og citronsaft. Brug hænderne til at massere kålen, så den falder let sammen.

4

Fjern stenene fra dadlerne og skær dem i mindre stykker.

5

Rør hakkede dadler, granatæblekerner, bagt hokkaido og quinoa i skålen med grønkål. Smuldre salatost over salaten og smag til med salt og peber. Hak saltede mandler groft og drys dem over salaten lige inden servering.

Tips og Tricks


Hvis du ønsker at variere salaten, kan du ovnbage søde kartofler som alternativ til hokkaidogræskar. Du kan også riste valnødder eller græskarkerner i stedet for at bruge saltede mandler og gør salaten ekstra god med en håndfuld frisk persille. Opskriften mætter to munde, hvis den spises som en måltidssalat med brød til, mens den mætter fire munde serveret som tilbehør til et måltid.


Quinoasalat med bagt hokkaido og salatostQuinoasalat med grønkål, granatæble og hokkaido

Tags