Dadelkugler med et strejf af efterår i form af et drys pumpkin pie spice, som er en varm krydderiblanding af kanel, ingefær, muskat og nelliker. Dadelkuglerne er den perfekte eftermiddagssnack eller madpakkens søde punktum, og så er de nemme at lave og fyldt med gode ingredienser.
Ingredienser
10 stk. friske dadler (fra papæske)
3 spsk. græskarmos
2 1/2 dl. havregryn
1 spsk. mandelsmør
1 tsk. pumpkin pie krydderiblanding
Et nip flagesalt
25 g. mørk chokolade
Fremgangsmåde
Fjern stenene fra dadlerne og kom dadler, græskarmos, havregryn, mandelsmør, krydderier og salt i en foodprocessor. Blend til du får en klistret dej, som hverken er for tør eller våd.
Hak mørk chokolade groft og rør chokoladen i dejen.
Tril små kugler af dejen og opbevar dadelkuglerne i en lufttæt beholder på køl.
Tips og Tricks
Har du ikke pumpkin spice? Så kan du bruge: 1 tsk. kanel, ½ tsk. stødt ingefær, ¼ tsk. stødt muskatnød og ¼ tsk. nelliker. Græskarmos laver du nemt ved at skære hokkaidogræskar i tern og koge græskarret i en gryde i ca. 20 minutter, til det er mørt. Si vandet fra og brug en stavblender til at blende græskarret til en mos. Resterne kan du bruge til græskargrød eller -brød.