Synes du også cookiedej smager lige det bedre end færdigbagte cookies? Jeg har svært ved ikke at spise en stor del af cookiedejen, når jeg er i køkkenet for at bage cookies, hvilket naturligvis ikke er så smart, når dejen er lavet med æg. Derfor gik jeg i køkkenet for at lave en cookiedej, som kan spises rå med god samvittighed. Det resulterede i en proteinrig og sundere cookiedej lavet med kikærter, havregryn, ahornsirup, vanilje og chokoladeknapper.
Ingredienser
1 dåse kikærter (240 g. kogte kikærter)
3 spsk. havregryn
2-3 spsk. ahornsirup
2 spsk. peanutbutter
1 tsk. vaniljepasta el. vaniljeekstrakt
Et nip kardemomme
1 håndfuld chokoladeknapper
Fremgangsmåde
Dræn og skyl kikærter grundigt, inden de kommes i en food processor med havregryn, ahornsirup, peanutbutter, vaniljepasta og kardemomme. Blend til en ensartet dej og tilsæt chokoladeknapper, rør godt rundt. Opbevar din cookie dough på køl og server kold.
Tips og Tricks
Del eventuelt dejen i to og tilsæt 1 spsk. bagekakao til den ene del og undlad kardemomme. Til den anden halvdel kan der tilsættes kanel, og peanutbutter kan erstattes med mandelsmør. Du bestemmer helt selv, hvordan din cookiedej skal smage. Spis cookiedejen med en ske, som dip til et æble eller som topping på skyr.