Begynder din mund at løbe i vand, når du tænker på chokolademousse? Her får du en simpel opskrift på chokolademousse med bare fire ingredienser. Som bonus er opskriften plantebaseret og glutenfri, så den er velegnet til allergikere og veganere. I stedet for æggehvider skal du nemlig bruge aquafaba (kikærtevand), men jeg lover dig, at den søde dessert ikke har en bismag af kikærter. Den har tværtimod en dyb smag af chokolade!
Ingredienser
100 g. 72% chokolade
1 dåse kikærter, kikærtevandet herfra
2 spsk. dadelsirup eller ahornsirup
1 tsk. vaniljesukker
Fremgangsmåde
Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt sirup og rør godt rundt.
Brug en håndmixer til at piske kikærtevand lyst, luftigt og stift, til det ligner piskede æggehvider. Rør vaniljesukker i chokoladeblandingen og lad det køle af.
Brug en dejskraber til at vende den piskede aquafaba i chokoladeblandingen. Gør det lidt af gangen og vær forsigtig, så luften ikke slåes ud af moussen.
Fordel chokolademoussen i små glas og opbevar dem på køl i mindst to timer og gerne til dagen efter.
Tips og Tricks
Næste gang du åbner en dåse kikærter, skal du huske at si kikærtevandet fra og gemme det, for det geniale ved kikærtevand er, at det kan piskes lyst og luftigt ligesom æggehvider. Brug en god mørk chokolade for den bedste smagsoplevelse og tilsæt eventuelt et drys flagesalt for at fremhæve smagen.