Pasta i tomatsauce med mascarpone


Hovedret

Sofie Engkjær
Pasta i tomatsauce med mascarpone og pesto

Pasta i tomatsauce med mascarpone og pesto er en cremet, nem og hurtig hverdagsret, som kræver få ingredienser og kan laves på blot et kvarter. Pastaretten smager godt serveret til en let salat med sorte oliven og toppet med frisk parmesan eller gærflager.

Ingredienser


350 g. pasta

500 g. tomat passata

150 g. mascarpone

75 g. rød pesto

1 spsk. citronsaft

2 tsk. basilikum

Friskkværnet salt og peber

Chiliflager efter smag

Fremgangsmåde


1

Kog pastaen i letsaltet vand i 10 minutter, hæld vandet fra og tilsæt de resterende ingredienser til gryden og rør godt rundt. Lad pastaretten koge i yderligere et par minutter, til pastaen er mør. Smag til med salt, peber og chiliflager. Server straks med friskrevet parmesan eller gærflager.

Tips og Tricks


Hvis du ønsker en glutenfri pastaret, kan du med fordel købe pastaskruer lavet på majsmel. Tilsæt gerne mere basilikum eller oregano til retten og server med hjemmelavet hvidløgsbrød, en let salat og friske krydderurter.


Nem pastaret med tomatsauce, mascarpone og pesto

Tags