Pasta i tomatsauce med mascarpone og pesto er en cremet, nem og hurtig hverdagsret, som kræver få ingredienser og kan laves på blot et kvarter. Pastaretten smager godt serveret til en let salat med sorte oliven og toppet med frisk parmesan eller gærflager.
Ingredienser
350 g. pasta
500 g. tomat passata
150 g. mascarpone
75 g. rød pesto
1 spsk. citronsaft
2 tsk. basilikum
Friskkværnet salt og peber
Chiliflager efter smag
Fremgangsmåde
Kog pastaen i letsaltet vand i 10 minutter, hæld vandet fra og tilsæt de resterende ingredienser til gryden og rør godt rundt. Lad pastaretten koge i yderligere et par minutter, til pastaen er mør. Smag til med salt, peber og chiliflager. Server straks med friskrevet parmesan eller gærflager.
Tips og Tricks
Hvis du ønsker en glutenfri pastaret, kan du med fordel købe pastaskruer lavet på majsmel. Tilsæt gerne mere basilikum eller oregano til retten og server med hjemmelavet hvidløgsbrød, en let salat og friske krydderurter.