Når det eneste sted man ønsker at være, er i Italiens smukke gader, og når det eneste man vil spise sig mæt i, er en god omgang pasta; Så er det vigtigt at huske på, at selvom du ikke er syd på eller ikke har den klassiske pasta i skabet, så kan det helt sikkert lade sig gøre, at få stillet abstinenserne på bedste vis alligevel.. Denne pastaret er også en af mine ret så klassiske “ryd-køleskabet” retter. Jeg stod med et glas tomatsauce, et ensomt løg og en halv pakke revet parmesan. Hvad gør man med det? Jeg ville være tilbøjelig til blot at drysse den revet parmesan udover en klassisk tomatsauce, men ikke denne gang. Nu skal der ske noget nyt! Hvis i har kigget på min “Grønne Risret”, så finder i højst sandsynligt princippet ret ens. Det med at rydde køleskabet for rester og få skabt en lækker ret. Jeg forsøgte mig denne gang med Bonduelles Pastaerstatning af linser og gulerødder. Blot for at prøve noget andet end den almindelige pastaskrue, som ellers også er fast inventar i mit køkken. Disse er et ganske fint alternativ, hvis du vil undgå pasta som, oftest, indeholder både gluten og animalske produkter (æg). Giv det et skud - jeg blev positivt overrasket. Jeg kunne godt tænke mig, at hoppe ud i en gang hjemmelavet pasta.For lidt tid siden forsøgte jeg at lave ravioli, men det gik lidt i vasken, da min dej ikke var tynd nok. Det kunne være, jeg skulle give det et forsøg til..
Ingredienser
½ til 1 helt løg
2 fed hvidløg
Paprika
2 spsk olie
1 glas tomatsauce
1 karton Oatly iMat (“madfløde”)
50-100g parmesan
1dl frosne edamame bønner (eller andet grønt)
Pasta/Spagetti efter eget valg (ca. 250g)
Salt & peber
Fremgangsmåde
Kog din pasta som anvist på pakken & hæld kogende vand over dine edamame bønner og lad dem stå for nu.
Snit/hak løg og hvidløg. Smid herefter olie på en varm pande og svits løgene sammen med paprika.
Tilsæt tomatsaucen når løgene har fået en god, gylden farve & varm saucen godt.
Tilsæt herefter din Oatly iMat “madfløde” og din revet parmesan. Bland det hele godt.
Hæld vandet fra dine edamame bønner og tilsæt i saucen. Lad den komme op og koge et par minutter.
Smag til med salt og peber - server med din færdigkogte pasta.
Tips og Tricks
Du kan bruge et andet alternativ til den parmesan jeg selv har brugt. Osten giver simpelthen bare den lækreste, cremede konsistens.