Pærecrumble med marcipan, mandler og mørk chokolade er en skøn dessert at imponere sine gæster med. Crumblen er desuden en ideel dessert at lave, hvis frugtskålen bugner over med triste og overmodne pærer, eller hvis lysten til noget sødt og knasende melder sig.
Ingredienser
Fyld
5 pærer
Smør til formen
Crumbledej
100 g. smør
100 g. marcipan
2 tsk. vaniljesukker
40 g. speltflager
40 g. finvalsede havregryn
60 g. sukker
75 g. mandler
50 g. mørk chokolade
1,5 dl. hvedemel
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovnvarme.
Skyl pærer og skær dem i mundrette stykker. Smør derefter en tærteform med smør og fordel pærestykkerne deri.
Hak mandler groft og riv marcipanen. Brug derefter hænderne til at blande blødt smør, vaniljesukker, havregryn, speltflager, sukker, hvedemel, hakkede mandler og revet marcipan i en skål. Hak dernæst chokoladen i mindre stykker og tilsæt det til skålen med crumbledejen. Fordel crumbledejen over pærerne og bag pærecrumblen i midten af ovnen til kagen er flot gylden, det tager cirka 20 minutter. Servér kagen lun med cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis.
Tips og Tricks
Server crumblen lun med vaniljeis, flødeskum eller cremefraiche rørt med vaniljesukker. Hvis ikke det er sæson for pærer, så erstat pære med æble og tilsæt eventuelt kanel og undlad chokolade - kun fantasien sætter grænser. Du kan også vælge at portionsanrette pærecrumblen i små tærteforme og pynte med skovsyre.