Ovnbagte æbler med kanel og kokossukker


Dessert

Sofie Engkjær
Ovnbagte æbler med ahornsirup

Bagte æbler med kanel og kokossukker er en sundere dessert, mellemmåltid eller topping på morgenmaden, som kan laves på kort tid. Æblerne er nemme at lave og smager af æbletærte med kanel og vanilje men tilsæt gerne andre varme krydderier.

Ingredienser


4 røde æbler

1 spsk. kokosolie

1 spsk. ahornsirup

1 spsk. kokossukker

1 tsk. kanel

1 tsk. vaniljepasta

Et nip salt

Fremgangsmåde


1

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

2

Skær æbler i skiver og kom dem i et ovnfast fad. Smelt kokosolie i en lille gryde ved lav varme. Tilsæt ahornsirup, kokossukker, vanilje, kanel og salt til gryden. Rør godt sammen og fordel blandingen over æblerne i fadet.

3

Bag i ca. 30 minutter til æblerne er bløde og gyldne.

Tips og Tricks


Lav gerne en større portion og opbevar de bagte æbler i en lufttæt beholder på køl, så har du en nem og nærende topping til din skyr eller græske yoghurt. Server også gerne de bagte æbler til dessert med et drys ristede hakkede mandler og god vaniljeis eller flødeskum.


Bagte æbler med varme krydderier Ovnbagte æbler med kanel og kokossukker

Tags